Tijdens een verbouwing werden de emmers met cement resten omgespoeld en in het riool, of door de wc gegooid. Dat blauw grijze is de cement wat de leiding deed verstoppen. Het was wel een emmer vol. Zo heb je gauw een Rioolverstopping. Nieuwste aanschaf een zware verenmachine met een cementhamer erop. Met de rioolcamera kunnen wij dus dat cement en bouwafval opzoeken en weghalen.

Met een zware verenmachine maakte wij de cement fijn en met een grote riool machine met water onder hoge druk, spoten wij het er uit.

Met de riool camera kan je precies zien wat er gebeurd in zo,n riool leiding.

De foto,s hiernaast laten het resultaat zien.

Ook in flats komen vaak verstoppingen voor. Dat komt meestal dat ze horizontaal lopen en dus eigenlijk geen of heel weinig afschot hebben. Vaak zit er ook zand in. Als je de vloer dweilt kan je het beste de emmers vuilwater in de wc gooien. Dat is een veel grotere buis en die loopt vaak direct verticaal naar beneden. De vaatwas machine die geeft ook meer rommel in de leiding als dat je met de hand afwast. De vaatwasser gebruikt heel weinig water en dus spoelt hij niet het vuil ver de leiding in.

Hieronder ziet u de cement brokken zitten. De rioolbuis zat voor 75 % vol op diverse plaatsen. Met de Rioolcamera kan je dat heel goed zien. Na het reinigen controleer je of alles er uit is.Met de meter teller kan je precies het probleem opmeten. En desnoods de riool verstopping opgraven op die plek.

Hier is de rioolbuis iets ingedeukt maar op deze plaats in een tuin is dat niet heel erg. Heb je zoiets in een oprit of op straat dan krijg je vanzelf rioolverstopping.

Even de diverse riool aansluitingen nakijken of er nog vuil resten zijn achter gebleven.

BEL ONS