Oorzaken van wc afvoer en keuken afvoer verstopping / gootsteen verstopping en andere afvoer verstoppingen. Ook van wasmachine en vaatwasmachine pomp storingen voorkomen. En hoe voorkom ik een beetje de meeste verstoppingen, hierbij een aantal tips.

Chemische ontstoppingsmiddelen , het merk, werken in mijn ogen niet of nauwelijks. Vaak berokkenen ze meer schade, dan dat ze de verstopping oplossen. Lijm en rubbers kunnen vaak worden gebruikt. Soms lijkt de verstopping weg, maar u ziet dat deze op korte termijn terugkeert. Dat komt omdat vet en zeep in de horizontale buis aan de bevestiging. Het ontstaan van de ontstoppingsvloeistof onderlangs ontstaan en ontstaan ervan wordt er een kleinje gemaakt en het water zelfs weg, maar dit is niet het resultaat resultaat. Ik met een ontstoppingsmachine in de buis gaan en dit totaal reinigen.

Toiletblokjes vallen regelmatig in de wc. Vooral bij kleine kinderen. Beter is om een toilet in de wc te hangen als de kinderen wat ouder zijn, zodat ze gemaakt wat er is gebeurd als hij valt. Doortrekken heeft geen zin, want hij gaat niet door de stankafsluiter van de wc heen. Dus altijd eruit halen voor het doortrekken, ook al is het een vies werkje. Ook nooit je jus pan er in leeggooien, want die vettigheid koekt de afvoer heel erg aan. Beter is om de jus pan af te laten koelen en hem dan uit te vegen met keukenpapier of toiletpapier.

Keukenafvoer verstoppingen zijn meestal verstoppingen van zeep- en vet resten. De vaatwasmachine die geeft de meeste rommel. Omdat de vaatwasser heel zuinig doet met zijn waterverbruik spoelt het niet goed weg en begonnen met de afvoer vol. Het is ook beter om je pannen met een keukenpapier zelfs uit te vegen, zodat er minder of geen vet me gaat. Met de hand afwassen vroeger toen gebruikt wij veel meer water, dan was er minder snel kans op verstoppingen.

Ook bij het aanleggen van de keukenafvoer is het beter om rekening te houden met het ontstoppen ervan, want het komt altijd wel een keer voor. Keuken afvoer is sowieso een vervelend probleem. Komt altijd net als je gaat koken voor. Je kan het al merken als de vaatwasser het water niet wegpompt, of hij pompt het in het aanrecht terug. uitvoer is dan de keuken afvoer verstopt.

Voorkomen van keukenafvoer verstopping is om de pannen na het koken uit te vegen met een keukenrol papier.

Mooie van de kook programma’s op tv is, dat ze laten zien dat je ook zonder olie en vet goed kan koken .

Ook het vloer dweilwater niet in het aanrecht te gooien maar in de wc. Vaak zit er zand in wat van de vloer komt. Zand is dan water en het blijft liggen op de bodem van de afvoerbuis. De wc buis is een grotere afvoer pijp dan van de keukenafvoer. en zal het zand weg kunnen spoelen.

Ramenlappen en of de glazenwasser, ook dat water raad ik aan in de wc afvoer te gooien.

Badkamer verstoppingen zijn meestal haren en soms ook Gel. Haren lossen niet op, eigenlijk ook niet met een ontstoppingsmiddel. De Gel plakt snel aan de buis en dan krijg je snel verstoppingen. De haren blijven dan plakken en de afvoerbuis zit dicht. Regelmatig het doucheputje en douchegoot verzacht heel veel. De douchegoot eraf halen en vaak zit er een stankafsluiter in en die kan je er ook uithalen en aanpassen. liefst 1 keer in de maand, dan voorkom je veel verstoppingen. Wastafel ook soms een keer het sifon eraf halen en verwijderde verstopping. Te vaak ontstoppingsmiddel is erg slecht voor je afvoer en je afdichtingsringen. En ook heel slecht voor het milieu. Er zit vaak zoutzuur en zwavelzuur in. En tegen zeepresten kan je een keer emmer water met een zak soda opgelost heet gooien, 1 keer in de maand. Koffie prut helpt echt niet. Dat is als water en zakt op de bodem van de pijp en veroorzaakt Riool verstopping. Ook op YouTube en diverse klussites en bouwmarktsites kan je diverse informatie vinden.

Wasmachine pompt het water niet meer weg , dat is erg vervelend. Wasmachines geven ook storingen, bijvoorbeeld dat de pomp het niet meer doet en hij het water niet weg wil pompen wanneer de verstopt zit. De mogelijke oorzaak is een verstopping, dat is makkelijk te testen. Haal de wasmachine slang uit emmer pijpje, zet er een grote onder, en kijk of de wasmachine dan wel gaat pompen, doet hij het dan wel, dan zit de afvoer inderdaad verstopt en dan belt u mij. Ook kan een wasmachine stinken, dan koop je 2 zakjes Soda en die doe je in de wasmachine, wassen op 90 graden met alleen de Soda en je wasmachine is schoon. achteraf is 1 wasbeurt wel genoeg. Herhaling 1 x per halfjaar kan geen kwaad. Vaatwasmachine pompt het water niet meer weg. Vaatwasmachine water in het aanrecht. Vaatwasmachines werken in principe op dezelfde manier. Als ze het afvalwater niet goed kunnen weg pompen dan treden ze op. Ook hier kan je het zelf testen door de slang zelfs uit de afvoer te halen en er een grote emmer te zetten en de vaatwasmachine te laten pompen.

Douche verstopt, doucheput verstopt, douchegoot verstopt, douchebak verstopt, wastafel verstopt. Bad verstopt.  Er kan vaak een los dekseltje eraf halen, of er zit een losse sifon in. Nooit met een schroevendraaier los schroeven in de douchebak of in het bad.. makkelijk meer maken. Met een haaknaald kan je vaak alle haren er wel uit halen. In de wastafel is de oorzaak ook wel gel voor in je haar. Tandpasta veroorzaakt ook verstopping. De vettige wezenlijke plakt aan het sifon en de buis. Met een verenmachine schraap je dat weer schoon. Geen ontstopper gebruiken. Haren lost niet op. Ook in kapsalons werken wij regelmatig. Verstopping van haren en gel, haarlak, kleurspoeling gezocht het makkelijk verstopt. Vooral de wasgelegenheid van de kapsalons is een kwetsbare situatie. Er staat geen druk op, het moet vanzelf weglopen.

BEL ONS