Heel vervelend is het als je beneden komt in je huis en hangt een vieze stinkende geur. Van een indringende penetrante vieze geur. Echte rioollucht. Het is dan vaak dat je hoofdpijn, misselijkheid, echt ziek van bent, want je ligt er al de hele nacht in, en of je zit er dagelijks in. Misschien is dan je rioolbuis gescheurd en of afgebroken. Ook gebeurt het dat je doortrekt en de wc pot gaat helemaal leeg en dan loopt hij weer iets terug. Ook kan het zijn dat er wind in het rioolsysteem staat en dat door de watersloten heen en ook door je sifon. Ook gebeurt het vaak dat je putjes van de douchegoot, douchebak, waterslotjes, meestal staan ze binnen 14 dagen droog, door verdamping, vooral met vloerverwarming. Of als je na een heerlijke zomervakantie  terug komt. Rioollekkage is ook vaak een probleem en ontstaat dat de rioolbuis ergens zakt. Een beugel kapot. Of de grond onder het huis zakt weg. Van de grond in de tuin en van het straatwerk zakt en neemt de rioolbuis mee. Oplossing is dan een flexibele rioolaansluiting. Voor meer details zie Rioolaanleg en Rioolservice op de site. Ook kan je een kunststof PVC keerklep plaatsen, zodat er vanuit het Gemeenteriool niks het huis in kan komen. Tegen de Rioolstank en Penetrante geur hebben wij ook een probaat middel wat de geuren direct begint te neutraliseren en op te lossen. Als u niet precies weet wanneer de geur er is, dan helpt het soms om de weersverwachting in de gaten te houden. Wanneer het gaat regenen of vanuit welke hoek de wind waait. Soms is relevant voor de geur en hoeveelheid stank. In gevallen van problemen bij de buren, een ander laatste heeft. In overleg hebben wij dit stankprobleem opgelost.

Rioolgeur na het douchen kan ook op een bijna verstopping lijken. Rioolgeur uit het fonteintje bij het toilet van bubbelen is het meest een riool probleem, van bijna verstopt van afgebroken bij het huis.

Slecht afgedopte oude leidingen zijn ook vaak een probleem, komt vaak in keukens voor. Die worden weg gezaagd en dan blijft de oude aansluiting open. Ze gaan niet onder de vloer om hem af te sluiten.

Vol met peurschuim helpt niet tegen de stank. Als de peurschuim ouder wordt krimpt het iets en de stank komt er langs. Weghalen is het beste.

Een keerklep of terugslagklep van het merk Ottima, Akatherm of Kessel of Staufix, plaatsen in het riool of in de Hemelwater van Regenpijp afvoeren doen wij ook. Dat kan veel narigheid oplossen. Het kan alleen niet in elke situatie zomaar worden gemaakt. Soms is een overstort aan de buitenkant van het huis een betere oplossing. Rioolwater in je huis is ook heel vervelend en smerig. veroorzaakt is een combinatie van riool en regen afvoer op 1 pijp de oorzaak, Bij heftige buien kan het riool systeem het niet aan. Dan is zwakste van laagste afvoer het eerste aan de beurt .

Wij gebruiken ze van Akatherm kuntstoffen van Dyka of van Wavin van Pipelife. Het is net wat voor doel en welke prijs u wilt betalen. Het is verstandig om een bak of pijp er bovenop te zetten, want het is gelijk je ontstoppingsstuk. daar zijn diverse systemen voor. Je kan hem ook in de kruipruimte of in de kelder installeren, dan kan je er gemakkelijk bij en dat is dan de oplossing. Dus bij rioolwateroverlast of wateroverlast kan je meestal wel oplossingen krijgen om te bedenken.

Riool afgebroken en ook de regenpijp afgebroken. Gelijk een ontstoppingstuk gemaakt en alles met duurzaam materiaal opgehangen. Bestrating weer netjes netjes en 100 % geregeld.

BEL ONS