Help mijn keukenafvoer is verstopt! Wat nu?

Op deze pagina vindt u alle eerste hulp bij een keukenafvoer verstopping. aanrecht verstopping.

Wanneer de afvoer verstopt is, is het verstandig eerst het sifon te bekijken. Draai deze voorzichtig los met een emmer eronder en onthoudt hoe deze gemonteerd zit. Loopt het water nog steeds niet weg, gooi dan nooit een ontstoppingsmiddel erin, dit lost alleen de afvoerpijp op, niet de verstopping. Bel dan een specialist die in het bezit is van een verenmachine om de leiding te ontstoppen. Mocht u extra zekerheid willen of regelmatig reeds een verstopping gehad hebben, is het verstandig om ook met een rioolcamera in de afvoer te kijken.

keukenafvoer verstopt, aanrecht verstopt omdat te voorkomen is natuurlijk altijd beter dan achteraf oplossen. Wanneer u gekookt heeft, altijd vet, olie, etc. uit de pan vegen met een keukenrolpapier in plaats van door de gootsteen te spoelen. Een tweede is borden eerst legen in de prullenbak, voordat u deze afspoelt boven de gootsteen. Tot slot is het altijd verstandig wanneer brokken in de gootsteen liggen, deze eerst te verwijderen, voordat u de kraan weer aanzet.

Een goede manier om dweilwater of water waarmee u de ramen gewassen heeft af te voeren, dit afvalwater door het toilet te spoelen en niet door de gootsteen. De afvoerpijp van het toilet is veel ruimer dan de keukenafvoer.

Ik hoop dat dit een paar goede eerste tips zijn, mocht u vragen hebben over een verstopping, kunt u altijd bellen, sms’en, appen of mailen.

En anders krijgen wij de verstopping weg. www.ajvanzutphen.nl

Sluit Menu
Call Now ButtonBEL ONS
Nederlands NL English EN Deutsch DE Italiano IT