Hemelwaterafvoer – HWA en Regenpijp onderhoud is heel belangrijk. Op Buienradar, KNMI, RTLweer, Zoover en de Weeronline.nl site kun je zien dat er meer heftige wolkbreuken en onweersbuien vallen de jaren. Op RTL Nieuws en NOS.nl zie je vaak wat het weer kan aanrichten. Tegen echte overstromingen en noodweer is bijna niets bestand.

Onderhoud is wel belangrijk, een afgebroken HWA en verstopte HWA kan veel problemen voorkomen. Ondergelopen kelders van ondergelopen huizen van schuren is zeer vervelend. Een hemelwater overstort of bypass in de regenpijp kan ook helpen, zodat het rioolwater niet in je huis waterschade veroorzaakt bij een gecombineerd systeem.

Als dan het water onvoldoende weg heb je problemen. Overlopende dakgoot. Dus zorg dat uw leidingen goed schoon en schoon zijn. Op NOS.NL van RTL Nieuws zie je wel eens de gevolgen van overtollig regenwater op de daken. Ook belangrijk om minimaal 1 x per jaar de dakgoten schoon te maken, vaak zit er mos en blad in. Ook wel eens stukjes dakpan kunnen er in vallen, die vaak verstoppingen veroorzaken in de bochten van de Regenpijp. Inspecteren met een Rioolcamera veel ellende. Voorkom wateroverlast. Straatwerk verzakt daardoor. Zinkgat. Zand spoelt weg. Zie website schotten plaatsen.

Bij verstoppen krijg je vaak vochtige plekken van zelfs schimmel aan de muren. Kelder muren gaan door lekken, kelders overstromen. Vaak Natte kruipruimte. Ook kan bij langdurige lekkage zelfs cement uit de voegen spoelen.

Als de regenpijp verstopt zit met blad en of mos, dan haal je hem los van de beugels en maakt hem schoon. Om verstopping van Regenpijpen te voorkomen, werkt een bladscheider of bladvanger redelijk goed. Die monteer je bijna onderaan de pijp. Zorg wel voor een goede bladscheider of bladvanger die je ook makkelijk makkelijk leeg kan halen, mocht hij onverhoopt vol komen te zitten. Bladvangers op het dak hebben vaak het nadeel dat ze de doorstroming tegen werken als er al blad en mos voorzit. Beter is een bladvanger net boven de grond uitvoering in de regenpijp.

Platten daken lekkage komt vaak voor. Regelmatige door een verstopte dakafvoer. Dakafvoeren van dakkapel afvoeren goed schoon houden.

Is de regenpijp afgebroken en of verzakt, dan is het belangrijk om het snel te repareren. Ook een regenpijp overstort maken bij overlast is een mogelijkheid.

Wij doen het graag voor u, als u het niet zelf kan. Of we doen het samen met u.

Doorspuiten met hoge druk spuit kan ook en of inspecteren met de Rioolcamera of hij nog goed aan elkaar zit onder de grond. Voorkom wateroverlast.

Soms zit er ook grind in van een dak en of zand en dat zuigen wij er dan uit met een sterke Rioolslib zuiger. Ook voor het juiste adres. 1 x per jaar de dakgoot leeg halen is minimaal.

Diverse soorten regenpijp. Pvc, Verzinkte, stalen en koperen regenafvoeren zijn er. Pvc is de meest gebruikte. Op veel plaatsen gebruiken ze aan het ondereind een stalen verzinktebuis als bescherming. In veel steden zie je dat, omdat er vaak fietsen tegen aan gezet worden. Of er worden fietsen aan vastgezet met sloten. Ook tijdens het voetballen gaan vaak regenpijpen stuk en dus is een stalen onder stuk de beste oplossing. Met verzinkte beugels is een hele goede oplossing.

Verstopte bladvanger in hemelwaterafvoer

Beter is om een ander soort te gebruiken, een stalen buis ivm het kapot gaan het blad eruit moet.

Kunnen wij ook leveren, zie voor info en foto onder bij Google document. Ook een Regenton vuller kunnen wij leveren. Zie voor de foto beneden op deze pagina.

bladvanger:

Regenton vulautomaat:

BEL ONS