Hierboven een gescheurde stenen Gres buis. Hieronder de wortel groei waardoor rioolverstopping optrad. Met de rioolcamera is dat goed te zien. Ontstoppen is niet genoeg, wortelgroei gaat zeer snel door de diverse meststoffen en stikstof in het rioolwater.

Riool camera inspectie zie je echt heel goed wat de riool problemen zijn. Met Riooldetectie zoek je het precies op. Of ontstoppen en of opgraven en repareren wat kapot is.

Hierboven ziet u de vele wortel groei van bomen en struiken. Als je de leiding door spuit dan loopt hij weer. Maar een Rioolverstopping komt meestal nooit zomaar. Omdat je hem checkt met de rioolcamera zie je de echte oorzaken. Dit was een huisaansluiting waar de boomwortels in groeide en in opdracht van de gemeente het riool gemaakt. Je kan dus ook precies bepalen of de oorzaak bij de bewoners zit of bij de gemeente. In beide gevallen lossen wij dit op.

Hierboven ziet u bouwafval in het riool zitten. Dit was dak grind en isolatie materiaal. Dit was met de regenval in het regenwater putje gespoeld en overdwars in de rioolleiding gekomen. De foto links boven zit de slang in een oude gemetseld verzamel put. Als je nu dus heftige onweersbuien hebt dan heb je een echt probleem. Hier is hemelwater en riool een gezamenlijk stelsel, waardoor je riool zo overstroomd in huis. Wij monteren in gebieden waar vaak wateroverlast is in huis, waardoor waterschade ontstaat een overstort buiten zodat het afvalwater, regenwater niet in huis komt. Uw verzekering hetzij inboedelverzekering of opstalverzekering betaald vaak wel uit, maar niet als het vaak voor komt.

Hierboven zijn diverse stroomkabels en leidingen die de rioolbuis kapot gedrukt hebben. Dit was in de stoep van de gemeente waardoor de bewoners verstoppingen hadden. Ook daar groeiden boomwortels in.

Hierboven kunt u zien hoe de wortels in het riool groeien. een rioolverstopping komt eigenlijk nooit zomaar. Meestal is er een oorzaak. Omdat wij ook goede contacten hebben met diverse gemeenten, lossen wij dit voor u op. Huisaansluiting problemen zijn in de regel niet voor de bewoners als het probleem in de weg zit, of op Gemeente grond. Als je het maar aan kunt tonen. Vaak zit er wel een ontstoppingsstuk of erfscheidingsput van waarruit je het probleem kan zien, bij wie het probleem zit.

BEL ONS