Een natte tuin die dicht bij het water ligt, uitgegraven en daar een terras opgemaakt. Eerst uitzetten en dan de grond uitvlakken. De overtollige grond aan de kant zetten.

Een hardhouten wand gemaakt, een soort beschoeiing waarin wij watervaste Tempex platen in verwerkte. EPS 100 van 4 meter bij 125 cm en 10 cm dik.

40 cm totaal en 10 cm zand erop. Antiwortel wegenbouw doek eronder, daarbovenop de tempex en daar weer antiwortel wegenbouw doek op en dan zand.

Dit doek houd de grond eronder op zijn plaats en tegen wortel groei en er bovenop zodat het zand er niet tussenin gaat zitten en je straat en tegels verzakken.

Je kon hier goed met een minigraver uit de weg en dat scheelt veel tijd en geld. eerst het oude terras de tegels eraf. Zand een stuk uitgraven, tempex en wegenbouw doek erop en dan het zand weer terug. Zo maakten wij in diverse stappen het werk compleet zonder extra handelingen. 1 terras met tegels en 1 terras met Moreno grind 11 – 16 mm. Moreno is een split achtige grind waarin je ook goed kan zitten met tuinstoelen. Ook perfect voor opritten want het rolt niet weg. En de kleur past overal bij. Licht grijs bruin door elkaar. Onder het grind /split gebruikten wij gebroken puin / mengkorrelmix 0/20 en daarop Visiegravelplaten of Nidagravelplaten van 30 mm hoog. Daar blijft je grind / split mooi op liggen en is gelijk een sterkere onderbaan.

En daar het resultaat, een verhoogd terras wat bijna niet meer verzakt en altijd recht blijft liggen. Nu de aankleding nog en voor mekaar de tuinklus.

Sluit Menu
BEL ONS
Nederlands NL English EN Deutsch DE Italiano IT