Als je tuinschermen/ schuttingschermen of windschermen wilt plaatsen heb je schuttingpalen nodig die voldoende lang en sterk zijn. Daarom beschikken wij over een Palenrammer, zodat je snel en vakkundig kan werken.

Op veengrond worden meestal Hardhouten FSC gekeurde, Azobe of Massurandubai schuttingpalen van 4 meter lang gebruikt, zodat de paal minder snel zakt door de kleefkracht van het veen, omdat daar reletief veel bodemverzakking voorkomt. De lengte is ook nodig voor stormwind, zodat hij niet omwaait.

Geïmpregneerde schuttingpalen verrotten op veengrond (zure grond) erg snel maar deze voldoen op de kleigrond wel, met een lengte van 3 meter minimaal, liefst 3,5 meter.

De tuinschermen bevestig je met RVS schroeven zodat je er heel lang plezier van hebt.

Met metselkoord of sterk touw zet je de preciese lijnen uit. Vaak op of net naast de erfgrens.

Ik boor meestal de gaten met een motorboor of plantgatenboor en werk ze dan met de palenhamer de grond in. Met een hoekwaterpas kun je dan precies zien dat de palen mooi recht staan. Vaak spoelen we met water om de gezette palen zand in, zodat de palen gelijk vast staan.

Het werk doen wij vaak met de bewoners zelf; zij de hulp en ik het gereedschap en de kennis doordat ik het al vele jaren doe. Als je zelf met de werkzaamheden helpt, is dat veel goedkoper en heb je veel eer van je werk; daarnaast is het erg leuk en leerzaam. Uw kan meer helpen dan u denkt. Uw kan er ook voor kiezen om alles te laten doen door ons.

Dit kan per uur of aannemen voor een vast bedrag.

Schuttingen geplaatst samen met de beide bewoners. En de tuin helpen aanleggen. De ene bewoner liet de tuin verder aanleggen en de ander deed het samen met ons. Was een mooie klus, om zo met de bewoner en de buren het werk samen te doen.

Sluit Menu
BEL ONS
Nederlands NL English EN Deutsch DE Italiano IT