Heel vervelend is het als je beneden komt in je huis en er hangt een vieze zware stink geur. Of een indringende penetrante vieze geur. Meestal rioollucht. Het is dan vaak dat je er hoofdpijn, misselijk, echt ziek van bent, want je ligt er al de hele nacht in, en of je zit er dagelijks in. Meestal is dan je rioolbuis gescheurd en of afgebroken. Ook gebeurt het dat je doortrekt en de wc pot gaat helemaal leeg en dan loopt hij weer iets terug. Ook kan het zijn dat er wind in het rioolsysteem staat en dat door de watersloten heen blaast ook door je sifon. Ook gebeurt het vaak dat je putjes, douchegoot, douchebak, waterslotjes, sifons uitdrogen, meestal staan ze binnen 14 dagen droog, door verdamping, vooral met vloerverwarming. Of als je na een heerlijke zomervakantie thuiskomt. Een oplossing kan zijn een paar drupjes slaolie of olie waar je in bakt en braad. Dat scheelt vaak heel veel. Rioollekkage is ook vaak een probleem en wordt veroorzaakt dat de rioolbuis ergens zakt. Een beugel kapot. Of de grond onder het huis zakt weg. Of de grond in de tuin en of het straatwerk zakt en neemt de rioolbuis mee. Oplossing is dan een Flexibele slang. of huisaansluiting, voor meer details zie Rioolaanleg en Rioolservice op de site. Ook kan je een kunststof PVC keerklep plaatsen, zodat er vanuit het Gemeenteriool niks het huis in kan komen. Tegen de Rioolstank en Penetrante geur hebben wij ook een probaat middel wat de geuren direct begint te neutraliseren en op te lossen. Als u niet precies weet wanneer de geur er is, dan helpt het soms om de weersverwachting in de gaten te houden. Wanneer het gaat regenen of vanuit welke hoek de wind waait. Soms is dat relevant voor de geur en of hoeveelheid stank. In sommige gevallen waren er riool problemen bij de buren, waardoor een ander last heeft. In overleg hebben wij dit stank probleem opgelost.

Rioolgeur na het douchen kan ook op een bijna verstopping lijken.

Rioolgeur uit het fonteintje bij het toilet of bubbelen is meestal een riool probleem, of bijna verstopt of afgebroken bij het huis.

Slecht afgedopte oude leidingen zijn ook vaak een probleem, komt vaak in keukens voor.

Die worden verplaatst en dan blijft de oude aansluiting open.

Meestal gaan ze niet onder de vloer om hem af te doppen.

Vol met peurschuim helpt niet tegen de stank.

Als de peurschuim ouder wordt krimpt het iets en de stank komt er langs.

Weg halen is het beste.

Een keerklep of terugslagklep van het merk Ottima, Akatherm of Kessel of Staufix, plaatsen in het riool of in de Hemelwater of Regenpijp afvoer doen wij ook. Dat kan veel narigheid verhelpen. Het kan alleen niet in elke situatie zomaar gemaakt worden. Soms is een overstort aan de buitenkant van het huis een betere oplossing. Rioolwater in je huis is ook heel vervelend en smerig. Meestal is een combinatie van riool en regen afvoer op 1 pijp de oorzaak, Bij heftige buien kan het riool systeem het niet aan. Dan is zwakste of laagste afvoer het eerste aan de beu

Wij gebruiken ze van Akatherm kuntstoffen of Dyka of van Wavin of Pipelife. Het is net wat voor doel en welke prijs u wilt betalen. Het is verstandig om een bak of pijp er bovenop in te graven, want het is gelijk je ontstoppingsstuk. dar zijn diverse systemen voor. je kan hem ook in de kruipruimte of in de kelder monteren, dan kan je er gemakkelijk bij en dat is dan de goedkoopste oplossing. Dus bij rioolwateroverlast of wateroverlast kan je meestal wel oplossingen krijgen of bedenken.

Riool afgebroken en ook de regenpijp afgebroken. Gelijk een ontstoppingstuk gemaakt en alles met flexibel duurzaam materiaal opgehangen. Bestrating weer netjes aangebracht en 100 % geregeld.

Sluit Menu
BEL ONS
Nederlands NL English EN Deutsch DE Italiano IT